Gianluigi Buffon



Gianluigi "Gigi" Buffon (d. 28 Ocak 1978 in Carrara, İtalya), Serie A ekiplerinden Juventus ve İtalya milli takımı'nda görev yapan İtalyan kaleci. Buffon, Pelé'nin yaşayan en iyi 125 futbolcu listesine de girmiştir.

Parma

Buffon 1991 yılında Parma altyapısında kalecilik kariyerine başladı. 19 Kasım 1995'de daha 17 yaşındayken Serie A'daki ilk maçına Milan karşısında çıktı ve maç 0-0 berabere bitti. Aynı sezon a takımda 8 maçta daha oynadı. 1996'daki ikinci sezoununda tüm maçlarda oynadı. Kulüpteki dördüncü sezonunda UEFA Kupası'nı aldılar. 2001 yaz transfer sezonunda Juventus 32.6 milyon £ gözden çıkararak Buffon'u transfer etti. Ayrıca bu fiyatla en pahalı kaleci ünvanını aldı

işisel yaşamı

Gianluigi Buffon atletik bir ailenin çocuğu olarak doğdu: annesi, Maria Stella, bir disk atıcı; babası Adriano halterci; iki kız kardeşi Veronica ile Guendalina voleybol oyuncusu ve amcası Dante Masocco bir basketbol oyuncusuydu. Kaleci Lorenzo Buffon ise Gianluigi'nin dedesinin kuzeniydi.

Buffon, Çek manken Alena Šeredová ile evlidir ve iki oğulları var; Louis Thomas (d. 28 Aralık 2007) ve David Lee (d. 31 Ekim 2009). İlk çocuklarının adını Thomas N'Kono'dan almıştır.