4Story



4Story Int Zemi tarafından hazırlanan Gameforge tarafından yayınlanan bir MMORPG oyunudur.Oyunun konusu ve amacı Metin2 ile aynıdır. Karakterler şunlardır: Çagırıcı, Esrarengiz ve kara çağırıcılar, karanlığın yaratıklarına hükmeder.{10

Uzak mesafe savaşçısı, Hasarcı

Yaratıklar çağırıp onlarla birlikte saldırı düzenler

Silahlar: Değnek, Sihirli asa ve Gantha

Zırhlar: Deri zırh ve Sert deri zırhlar

Yer tanrısı Endendros'un öğrencileri olan çağırıcılar, diğer boyutlara kapı açarak, dövüş esnasında saldırı ve iyileştirme amaçlı kullanabilecekleri güçlü yaratıklar çağırma yeteneğine sahip olan yegâne kimselerdir. Çağırıcılar, bu yaratıklar sayesinde tehlikeli birer rakiptir. Bunların dışında, ekiplerini destekleme amacıyla kristal ve zayıf düşürme büyüleri kullanarak rakipleri yavaşlatırlar.

Teçhizat: Değnek, Sihirli asa, Gantha kullanırlar, Deri zırh ile Sert deri zırh kuşanırlar.


Tanrıçaları Lapiris'in gülüşü okçulara güç ve kesinlik verir.

Uzak mesafe savaşçısı, Çevik ve atik bir hasarcı

Silahlar: Yay, Arbalet, Hançer, Tek el kılıç ve Çift el kılıçlar

Zırhlar: Deri zırh ve Sert deri zırhlar

Yay ve oku ustaca kullanan çevik uzun mesafe savaşçılardır. Sakin elleri sayesinde tehlikeli durumlarda bile soğukkanlı olmayı başarırlar. Düşman saldırılarını ustaca savuşturabildiklerinden dolayı hafife alınmayacak yakın dövüş savaşçılarıdır.

Teçhizat: Çevikliği korumak için sert deri zırhlar ve zincirli zırhlar giyerler. Yay ve ok dışında arbalet, tek el kılıcı, çift el kılıcı ve hançer kullanırlar.


Güçlü savaşçılar, ateş tanrısı Rumapark'ın bahşettiği gücün etkisiyle her muharebede zafere ulaşır.

Yakın dövüş savaşçısı, Dayanıklı bir blokçu ve hasarcı

Rakipleri dövüşemeyecek hale getirir

Silahlar: Tek el kılıç ile Çift el kılıçlar, Balta, Arbalet, Yay

Zırhlar: Zincirli zırh, Plaka zırh ve Kalkan

Becerikli ve atik savaşçılardır. Düzenledikleri korkunç saldırılarda düşmanlarını muazzam yakın dövüş ataklarıyla dize getirirler. Ağır darbelere karşı dayanıklı oldukları gibi mükemmel savunma teknikleri sayesinde rakiplerinin en şiddetli saldırılarında bile hayatta kalmayı başarırlar.

Defansif savaşçılar, rakipleri kendilerine bağlar, plaka zırh ve kalkanları sayesinde bedensel hasara karşı dayanıklıdır. Ofansif savaşçılar ise çift el kılıçlarıyla büyük hasara uğratır.

Teçhizat: savaşçılar, tek el ile çift el kılıçlar, baltalar, arbaletler ve yaylardan oluşan geniş bir silah mühimmatına sahiptir. Zincirli zırh, plaka zırh ve her çeşit kalkan kullanmasını bilirler.