Büyük İskender ve bir imparatorluğun fetih,Dünyanin 7 harikasından biri,Genel Kültür,Belgesel izle



Büyük İskender ve bir imparatorluğun fetih,Dünyanin 7 harikasından biri,Genel Kültür,Belgesel izle

Büyük İskender ve bir imparatorluğun fetih
Antje okuyucu
Az on yıl içinde fethetti Makedonyalı İskender'in, ve (356-323), Büyük Kral, antik tarihinin en büyük imparatorluğu. (Kaynak: Wikimedia Commons)
O, sıkıca Zeus’un oğlu olduğuna inanılır. O yastık altında Truva efsaneleri ek olarak yaptığı kısa bir kılıç vardı. Onun pek çok savaşlar, o taktik savaş onun olağanüstü anlamda kanıtlamış ve sonunda süper güç Pers yendi. Onun amacı Rum medeniyeti genişletmek ve diğer kültürleri ile birleştirmek için “dünyanın sonu” için. Nihayet Hindistan ulaştı ve büyük hükümdarı geri dönmek zorunda kadar ordusu, geri fazla 18.000 kilometre yatıyordu. Çok sayıda efsaneler bu şaşırtıcı komutanı söyle. On yıldan az dikilmiş Büyük İskender, eski dünya tarihindeki en büyük imparatorluk, gerçekten kimdi?
Az on yıl içinde fethetti Makedonyalı İskender’in, ve (356-323), Büyük Kral, antik tarihinin en büyük imparatorluğu. (Kaynak: Wikimedia Commons)
, Büyük İskender’in 20 doğdu Makedonya Temmuz M.Ö. 356, Yunanistan’ın kuzeyinde eski bir küçük krallık, doğdu. Babası Philip II, ülkenin altın ve gümüş rezervi profesyonel askerlerden bir ordu eğitmek için gönderilen almıştı. Bu savaşa hazır asker asker diye bir imparatorluğa karşı zaten birkaç kez galip vardı Antik Yunanlılar daha sonra savaşan şehir-devletleri alanında var olan sayısız örnekleri alındı.
Olympias’ın İskender’in annesi Philip dördüncü eşi oldu. Yunan bir tanrı gibi kahraman – O Aşil doğrudan doğrultusunda soyundan olduğu iddia mitoloji . Sonra İskender de yakında onun ilahi kökenli inanıyordu. Olympias sözde bir hayvan bile bir yılan oldu. Yüce tanrı Zeus gibi, efsaneye göre, bazen bir yılan şeklinde yakında Alexander Zeus bir çocuk olduğunu rivayete önderlik etti.
Alexander iddia edilen bodur ve çarpık bir duruşu vardı. Alnında o saç karakteristik giydi ve gözleri parlıyordu sahip olacaktır. O, Pella, Makedonya sarayında büyüdü. 13 yıl yaşında, ünlü filozof Aristo’nun eğitim devraldı. O Alexander çıkarına uyandı siyaset , felsefe , kültür ve bilim. Ayrıca, o Yunan edebiyatı onu öğretti ve onunla Troy savaş hakkında olduğu ünlü şair Homeros’un “İlyada”, okuyun. Siyaset ve hükümet uygun formu hakkındaki düşünceleri ayrıldı beri Daha sonra, iki, daha sık savunuyorlar.
Bucephalus efsanesi
: Alexander Pompeii bir mozaik (Wikimedia Commons Kaynak) ona göre at Bucephalus terbiye
: Alexander Pompeii bir mozaik (Wikimedia Commons Kaynak) ona göre at Bucephalus terbiye
Alexander on iki ya da 13 yaşında iken, Philip II, güzel, vahşi aygır sunuldu. Babasının erkek ata binmek için boşuna uğraştı gibi genç Alexander, bir süre izledim. Son olarak, Alexander diye sordu babası, o da tekrar deneyebilirsiniz. Philip II tam heyecan değildi. Son olarak, prens sonunda onun izinden ve öldürüldü binerken ilk gelmiyor.
Ama İskender atı kendi gölgesinden korkuyor olduğunu gözlemlemişti. Bu nedenle, güneşe karşı kafa ile yapılan hayvan, genç prens, bu yüzden gölgesi göremiyordu. Hayvan sakinleşti dek Sonra, sırtını ve güneşe doğru dörtnala üzerine atladı, diyorlar. O mahkemeye geri döndüğünde, babası etkilendim söylemeliydi: “Oğlum, sizin için çok küçük Makedonya için, kendi krallığını arayın” Ona at verdi ve alnına bir garip şekilli yangını vardı çünkü ona Alexander Bucephalus (öküz kafası) denir. Bucephalus tüm savaşları ve onun imparatorluk fethine ona eşlik etti. Görünüşe göre o da İskender’in daha sonra yalnızca sürüş oldu, ve hatta diz onun için gitti, Alexander rahatlıkla artabileceğini böylece.
Alexander kral olur
Alexander ünlü Yunan filozof Aristoteles tarafından eğitilmiştir. (Kaynak: Wikimedia Commons)
Alexander ünlü Yunan filozof Aristoteles tarafından eğitilmiştir. (Kaynak: Wikimedia Commons)
, babasının savaşa gittiğinde 16 yılda, genç prens Makedonya’da hükümet temsilcisi görev aldı. M.Ö. 338 yılında Yunan şehir devleti, polis’in sonunu Chaeronea, savaşında baba ve oğlu katıldı ve Makedonya üstünlüğüne Yunanistan devraldı. Sonradan ilave edilmiştir Sparta hariç, daha sonra “Korint Ligi” tüm kasabaları birleştirilmiştir.
Kısa bir süre sonra, Philip II bir düğün kutlaması sırasında öldürüldü. Karısını Olympias boşanmak istedi. Evil dilleri İskender ve annesi tekrar Philip evlenmek amacıyla cinayet emretmişti ve başka varisi tanıklık olabileceğini iddia etti. İskender, M.Ö. 336 yılında 20 yıl içinde Makedonya üzerinden kural aldı. Babasının anlamında kural söz ve insafsızca ölüm tüm şüpheliler bıraktı. O başarılı olmak için bu şekilde görevinden güçlendirmişti sonra, Traklar ve Makedonya İliryalılar kuzeyinde (bugünkü Bulgaristan ve Romanya) karşı bir kampanya yaptı. 335 M.Ö. 20.000 asker, o Makedonya üstünlüğüne sorgulamaya cesaret Teb, Yunan kenti teslim oldu. Alexander köle olarak vatandaşları zorluyor, yere kenti ele geçirdiler.