.Edu ve .Gov Uzantılı Sitelerin Backlinklere Etkisi…





Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımda sizlere .Edu ve .Gov uzantılı sitelerden, sitenize backlink almanızdaki yararları anlatmaya çalışacağım. Bir çok kişi biliyor ama yinede bahsetmeden geçmek istemiyorum, .Edu ve .Gov uzantılı sitelerin özelliklerinin ne kadar iyi olduğu hakkında. Özellikten kastım sitelerin değerleridir. Bu değerler Pagerank, Alexa, Trustrank vb. gibi Google’in değer verdiği özelliklerdir. Her site bu özelliklerden pek fazla kazanamaz ve alamaz. Bizim bahsettiğimiz .Edu ve .Gov uzantılı sitelerde ise Pagerank, Alexa ve Trustrank gibi özellikler çok fazla göz önünde ve bulunmaktadır. Yani anlayacağınız üzere bu sitelerin %90′nından fazlasının değerleri yüksektir. Pagerankları en az 4′tür. Alexa değerleri ise 100′ün üstünde değildir. Anlayacağınız üzere bu sitelerden alınan backlinkler çok önemlidir.

.Edu ve .Gov sitelerinden backlink alabilmeniz için benimle irtibata geçebilirsiniz. Ücretli olarak yapmış olduğum backlink ve SEO çalışmalarından sizlerde yararlanabilirsiniz. Özellikle .Edu ve .Gov sitelerin hepsi kaliteli olduğu için bu tarz sitelerden aldığınız backlinkler, Google’in sizin sitenizin daha iyi ve kaliteli olduğunu düşünmesini sağlayacaktır. Tabiki bu .Edu ve .Gov sitelerine backlink çalışmalarını profesyonel bir şekilde yapmak gerekiyor. Normal bir makaleyi alıp .Edu ve .Gov sitelerine koymanız hiç bir anlam ifade etmez ve sitenize pek fazla bir yarar sağlamaz. Bu yüzden işi iyi bilen ve profesyonel bir şekilde yapan SEO’cular bulmanız gerekiyor.

Ben şimdiye kadar yaklaşık 300 siteye Wiki ve Forum tanıtımları yaptım, hiç bir şekilde şikayet almadım. Tersine herkes sitelerinin Google‘daki yerlerinin oynadığını ve ön sayfalara geldiklerini söyledi. Yani anlayacağınız üzere makalaler kelime bazlı olarak yapıldığında sitelerinize çok fazla katkı sağlıyor. Hem popülerliğiniz artıyor, hemde Google sayfalarında öne çıkıyorsunuz. Sitenize çok iyi bir SEO çalışması yaptırmak istiyorsanız yaklaşık 70-100 TL arası bir ücret ödemeniz gerekiyor ki bu ücretlerden daha fazlasını Google’daki 1.sırada olan siteler aylık olarak ödüyorlar. Yani anlayacağınız üzere sitelerinizi iyi yerlere getirmek istiyorsanız belli bir bütçe ödemeniz gerekiyor, çünkü bu işler paraya dayanıyor.