Güncel Bilgi




Zaten birkaç hafta için arka uç bizim mailboxserver ile adamcağız bize bir sorun ile hemen devam edecek:

Biz kullanıcıların posta kutularına bağlanamıyor zaman zaman (ve farklı aralıklarla) gelen fark, ya da oturum, onlar kopacak. Bu OWA ve Outlook İstemcisi yoluyla olur (POP, IMAP veya MAPI üzerinden bağlı ise önemli değildir).

Biz Bilgi Deposu yeniden başlatılması geçici bir çözüm sağlar anladım. Fakat yine de meydana sorunu engellemez. Sadece Bilgi Deposu hizmeti yanıt yana, bir posta kutusuna sürekli oturum açma oluşturarak bir izleme sorunun oluşumu kurabilirsiniz. Bu üyeye kalır ve sorun oluştuğunda ise asılı değil. Posta sunucusuna bağlanan tüm kullanıcıların bir süre için onların bağlantısını kaybedebilir yana sorun büyük bir etkisi vardır. Sorun ortaya çıktıktan sonra, BlackBerry hizmetlerinin yanı sıra yeniden başlatma gerektirir. (BlackBerry için önemli!)


Sunucusu Exchange 2007 sunucu ve Win 2k3 çalışıyor. Sunucu SP3 yüklü ve RU6 Yukarı son Rulo kadar alındı. Bu sorunu çözmek vermedi.

Microsoft tarafından bir çağrı açılmıştır. Bu süre sizi meşgul edecek Microsoft tarafından önerilen tüm şeyleri yapmamakla kaydedebilirsiniz çünkü onlar yardımcı olmadı çünkü ben, bu yazınız. Bazı sence (ama sorunu çözmek değil mi) yapmak, altında yürütülen adımları bakınız:

Ağ Boşaltma Özelliği kayıt defteri üzerinden devre dışı bırakıldı. Aşağıdaki tuşları 0 olarak alınmıştır:

[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ Tcpip \ Parameters]

"EnableTCPChimney" = dword: 00000000
"EnableTCPA" = dword: 00000000
"EnableRSS" = dword: 00000000



Micorsoft follwing bilgi istedi. Sorun oluştu ise ve Bilgi Deposu hizmetinin yeniden başlatılması olmuştur önünde toplanacak:

- Bir bellek dökümü procdump.exe ile yapılır. (-64-T-ma store.exe)
- Performans Günlükleri perfwiz (.: \ PerfLogs \ experfwiz.ps1 süreli 00:30:00-filepath D) yazılı
- Döneminden sistem günlüğü ve uygulama günlüğüne sorun oluştu.

Şimdiye kadar Microsoft bu sorun için bir resonable açıklama veremedim. Bu yazının Bölüm 2 yakında bu sorun için bir çözüm olsun yayınlanacaktır. Yayınlanan ve yakında umarım bağlantılı olabilir sonraki bölümünde daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Siz de Bilgi Deposu ile bu sorunu koştu varsa eklemek için faydalı bir şey varsa, veya, Yorum bırakmak için çekinmeyin.