Pomeranian Köpek Türü




Pomeranian köpek türü Alman kökenlidir.Tüylü küçük yapıda olan bu köpekler hakkında detaylı bilgi aşağıdadır.
1.Almanya çevresinde spitz ırklarından, sürü gütmeleri için türetilmişlerdir. Başarılı sürü gütme içgüdüleri ve zekaları sayesinde bugün aranan köpek ırkları arasındadır.
2.Pomeranian ya da Pomeranyalı hareketli, küçük ve uzun tüylü bir köpek ırkıdır. Boynunda gür bir yelesi vardır. Tüyleri genelde kızıl, kahverengi ya da krem renklidir.
3.Pomeranian enerjiktir ve öğrenmekten hoşlanır. Ayrıca sahibine düşkün bir ırktır. Diğer küçük köpek ırklarında olduğu gibi inatçı ve hırçın huyludur. Tanımadığı kişilere karşı mesafeli davrandıkları için bekçi köpeği olmak için uygun bir köpek ırkıdır.
4.Pomeranian ırkı köpekler apartman dairelerinde yaşamaya uygundur ama havlama huyunun kontrol altına alınması gerekir. Aksi durumda sahiplerinin hayatını zorlaştırabilirler. Enerjik yapıları nedeniyle bol egzersize ihtiyaçları vardır. Sahipleriyle uzun yürüyüşler Pomeranian ırkı köpekler için vazgeçilmezdir.
5.Pomeranian yılın neredeyse tamamında tüy döken bir köpektir. Evinizde tüyden bir örtü olmaması için onun uzun tüylerini sık sık fırçalamanız gerekir.