Tomb Raider: The Angel of Darkness Yılın Oyunu



Tomb Raider: The Angel of Darkness, Tomb Raider serisinin altıncı oyunudur. Her ne kadar serinin önceki iki oyunu 'Last Revelation' ve 'Chronicles' ile bağlantılı olsa da konsept ve hikâye bakımından oldukça farklıdır.

Mısır'da başına piramit çökmesi sonucu enkaz altında kalan Lara Croft, esrarengiz bir şekilde enkazdan kurtulmayı başarmıştır ve başına gelenlerden, amcası, arkeolojist Werner Von Croy'u sorumlu tutmaktadır. Lara'nın kurtulduğunu öğrenen Von Croy, Lara'yı, Paris 'teki evine gelmesi için ikna eder ve ona kendisini tehdit eden bir müşterisinden bahseder. Bazı talimatlar verir. Ancak Von Croy'a kızgın olan Lara aldırış etmez ve ufak çaplı bir tartışma çıkar. Tartışmanın ardından Von Croy silahını çıkarır ve ateş eder. Birkaç dakika sonra kendini yerde yatarken bulan Lara kendine geldiğinde amcası Von Croy yerde cansız olarak yatmaktadır. Daha neler olup bittiğini anlamadan polisler Lara 'nın peşine düşer. Hiç bilmediği Paris sokaklarında yalnız ve donanımsız olan Lara polislerden kaçarak Von Croy 'un talimatlarına göre hareket edip neler olup bittiğini çözmek ve adını temize çıkarmak zorundadır.

Core Design tarafından hazırlanan ve Eidos Interactive tarafından yayınlanan Tomb Raider: The Angel of Darkness, 20 Haziran 2003 tarihinde, PC, PlayStation 2 ve MAC platformlarında satışa sunulmuştur. Aynı zamanda oyunun DVD Player oynatıcıları için özel olarak 2006 yılında satışa sunulan Tomb Raider: The Action Adventure aldı özel bir iDVD sürümü de bulunmaktadır.