AEGEE-Ankara, 1993 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden bir grup genç tarafından kuruldu ve 1995 yılında AEGEE ağına dahil oldu. Ardından, AEGEE-Europe’un en etkin yerel temsilciliklerinden biri haline geldi. AEGEE-Ankara’nın ilk uluslararası etkinliği, 1995 yılında düzenlenen “Türk Kültürü ve Dili” konulu Yaz Üniversitesi iken Avrupa düzeyinde ilk çalısması “Avrupa’yı Anlamak” Konferansı’ydı. Ankara’nın AEGEE ile bütünlesmesi bir devrim olarak kabul edildi; çünkü bu bütünlesme sayesinde AEGEE, modern Avrupa’nın sınırları hakkındaki dogmaları yıkarak “Değerler Avrupası” kavramına yeni bir anlayıs getirmis oldu.
2011’de kurulusunun 16. yıldönümünü kutlarken AEGEE-Ankara, geçtiğimiz yıllarda Toplum Eğitimi ve Gençlik Programları’nın yaygınlastırılması, Türkiye’de Ulusal Ajans’ın kurulması, Türk Ulusal Gençlik Konseyi’ni olusturma çalısmaları gibi kazanımlarla Türkiye’nin Avrupa ile bütünlesmesine önemli katkılarda bulundu. AEGEE-Ankara, Avrupa Kurumları ve Türk otoritelerin destekleriyle alanında birçok öncü proje gerçeklestirdi ve Avrupa’dan birçok genci Barıs ve Çatısma, Türk-Macar İliskileri, Türk-Yunan İliskileri, Türk-Ermeni İlişkileri, İslam ve Avrupa, İnsan Hakları, Türkiye’nin AB süreci ve benzeri konuları tartısmak üzere bir araya getirdi. Ayrıca vize politikaları konusunda özgürlük için aktif bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir.
AEGEE-Ankara’nın her sene düzenlediği, iki hafta süren Yaz Üniversiteleri gibi etkinlikler, genç Avrupalıların Türkiye’ye gelerek önyargılarını kırmalarında önemli birer etken olmustur. Ayrıca, AEGEE-Ankara, AEGEE’nin AGORA adı verilen ve yüzlerce öğrenciyi, yarının Avrupa’sını sekillendirmek için bir araya getiren Genel Kurulu’nu, Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel gibi önemli kisilerin hamiliğinde, Ankara’da iki kere ağırlamıstır. Diğer taraftan, AEGEE-Ankara, 2007 yılının son aylarında, 2002-2006 yılları arasında gerçeklestirdiği Türk-Yunan Sivil Diyaloğu Projesi ile Ulusal İnsani Gelişme Raporu kapsamında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı-Türkiye tarafından ilk kez verilen 'En İyi Gençlik Projeleri Ödülü’ne layık görülmüstür.
Her yıl düzenlenen eğitimler sayesinde AEGEE-Ankara, üyelerine hem proje yönetimi gibi beceriler hem de sivil toplum kuruluslarının felsefesi hakkında bilgi kazandırmıstır. Günümüzde, AEGEE-Ankara tüzel bir kisiliğe ve Ankara’daki çesitli üniversitelerden yaklasık 300 üyeye sahiptir. Bunun yanı sıra, AEGEE-Ankara, 14. yılında, genç öğrencilerin daha iyi bir gelecek için beraber projeler düzenlediği, bir yandan da, bireysel gelisim ve zihinsel değisimlerini gerçeklestirdiği bir ortam haline gelmistir.
AEGEE-Ankara'nın hamileri; ODTÜ Avrupa Çalısmaları Merkezi (AÇM) Direktörü Prof. Dr. Atila Eralp, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İstanbul Politikalar Merkezi Üyesi Prof. Dr. Korel Göymen, ODTÜ eski rektörü Süha Sevük ile AB ve BUSINESSEUROPE nezdinde TÜSİAD temsilcisi Dr. Bahadır Kaleağası’dır.
AEGEE Ankara
✔
fcwesh
Temmuz 07, 2012
AEGEE Ankara
fcwesh
5.0
stars based on
35
reviews
AEGEE-Ankara, 1993 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden bir grup genç tarafından kuruldu ve 1995 yılında AEGEE ağına dahil oldu. Ardın...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)