Game of Thrones 7. Sezon 4. Bölüm Sızan Senaryo




Game of Thrones yedinci sezonunda neler olacağı daha önceden bir Reddit kullanıcısı tarafından özet şeklinde sunuldu, ancak fazla detay bulunmadığı için, Frikidoctor'un vermiş olduğu spoilerları İngilizceden Türkçe'ye çevirip, Game of Thrones 7. sezon 4. bölümünde neler olacağını, benim gibi merak edenlerle paylaşmak istedim. Başlamadan önce belirtmeliyim ki, burada yazdığım her şey %100 doğru olmayabilir.

Game of Thrones'un yedinci sezon dördüncü bölümü, IMDB'ye göre The Spoils of War adıyla 6 Ağustos 2017'de yayınlanacak ve 50 dakika sürecek. Bölümün başında, Cersei, Iron Bank of Braavos temsilcisi olan Tycho Nestoris'i, daha fazla borç için ikna etmeye çalışır.

Arya, Winterfell'e ulaşır. Ancak kimse Arya'yı tanıyamadığı için, dönen kişinin gerçekten Arya olduğunu Sansa onaylayabilir. Winterfell'de Brienne'i gören Arya, Brienne ile kılıç düellosu yapar. Brienne, Arya'nın kendisini öldürebileceğine ikna olur, öte yandan Sansa, Arya'nın yeteneğine ve cesaretine şaşırır. Littlefinger, Bran'a yapılan suikastte kullanılan hançeri Bran'a hediye eder, aynı zamanda Sansa üzerindeki planlarında, Arya'nın tehlike oluşturduğunu fark eder. Ayrıca Arya, Sansa'nın kuzeyi yönetmek için fazla hevesli olduğunu fark edip, Sansa'nın Jon'a ihanet edebileceğini düşünür. Meera Reed Winterfell'den ayrılır, Bran, Meera Reed'e kuru biçimde teşekkür eder. Brienne ise Arya ve Sansa'yı bir arada görünce, Catelyn Stark'a etmiş olduğu yemini gerçekleştirdiğini düşünüp mutlu olur.


Dragonstone'da ise, Daenerys, Missandei ile Gri Solucan'ın (Grey Worm) hakkında konuşur. Sonrasında Jon Snow ile Daenerys Targaryen, ejderha camının çıkarılacağı mağaralara gider. Mağara duvarlarında, Ormanın Çocukları (Children of the Forest) tarafından yapılmış çizimler ile karşılaşırlar ve Jon Snow, Gece Kralı'nın (Night's King) da yer aldığı, mağara duvarlarındaki çizimleri göstererek, Daenerys'i kendisini desteklemesi için ikna etmeye çalışır. Daenerys Targaryen, çizimleri gördükten sonra Jon Snow'un anlattığı her şeyin gerçek olduğuna ikna olsa da, yine de Jon Snow'un diz çöküp bağlılık göstermesini ister. Sonrasında, Lekesizler (Unsullied) ordusunun Casterly Rock'ta gemileri olmadığı için çaresiz biçimde sıkışıp kaldığını öğrenen Dany, Tyrion Lannister'ın vazgeçirme çabalarına rağmen, Dothraki ordusu ve ejderhalarıyla Lannister güçlerine saldırmaya karar verir. Euron Greyjoy'dan kaçan Theon Greyjoy, anlayış ile karşılanacağını düşündüğü Dragonstone'a döner, ancak burada ummadığı biçimde, Starklar'a ihanet ettiği için kendisine sinirli olan Jon Snow ile karşılaşır. Jon kendisine eğer Sansa'nın kaçmasına yardım etmemiş olsaydı onu hemen orada öldüreceğini söyler.


Bölümün sonunda ise, Highgarden'ı yağmalayıp, Tyrell Hanedanı'na ait altınları ele geçiren Lannister ve Tarly ordusu, beklemediği bir anda, karşısında Dothraki ordusu ve Drogon ile Dany'yi bulur. Drogon'a okları ile saldıran Lannister ordusu, başarılı olamaz, ancak Bronn, akrep ile Drogon'u vurabilir, ve Drogon'un iniş yapmasına sebebiyet verir. Drogon'un yere indiğini gören Jaime Lannister, bir mızrak ile Drogon'a doğru atılır, Jaime'nin geldiğini gören Drogon, Jaime'nin üzerine ateş üfler. Jaime'yi yanmaktan Bronn kurtarır, Lannister ve Tarly ordusu savaş sonunda hezimete uğrar.

Devam Yazısı: Game of Thrones 7. Sezon 5. Bölüm Sızan Senaryo