Game of Thrones 7. Sezon 6. Bölüm Sızan Senaryo





Game of Thrones yedinci sezon dördüncü bölümünde ve Game of Thrones yedinci sezon beşinci bölümünde neler olacağını önceki yazılarımda anlatmıştım, bu yazıda yine Frikidoctor'un aktardıklarından derlenmiş, Game of Thrones 7. sezon 6. bölümde neler olacağını anlatan İngilizce yazıyı, Türkçe olarak sizlere aktaracağım. Başlamadan önce belirtmeliyim ki, burada yazdığım her şey %100 doğru olmayabilir.

Game of Thrones'un yedinci sezon altıncı bölümü, IMDB'ye göre 20 Ağustos 2017'de yayınlanacak ve 71 dakika sürecek. Buraya ufak bir not eklemeyelim ki, muhtemelen dizinin en iyi bölümlerinden birisi olacak. Bölümün başında, duvarın ötesine geçmiş, ak gezenlerin varlığına inanmayan Cersei ve diğerlerini ikna etmek için, Jon, Gendry, Thoros, Beric, Jorah ve Tormund, tutsak olarak almak için ak gezen aramaktadır. Jon, Jorah'a, Jorah'ın babasının kendisine hediye etmiş olduğu Longclaw'u sunar, ancak Jorah bunu reddeder. Tormund ile Sandor Clegane (the Hound) Brienne hakkında konuşurlar. Sandor, Tormund'un Brienne'i fazla sevmiş olmasına şaşırır. Jon ile Beric, Rhollor tarafından hayata geri döndürülmelerini konuşurlar. Devamında Sandor'un alevlerde gördüğü vaat edilen dağa ulaşan ekibe, bir anda, ak gezene dönüşmüş bir ayı saldırır. Ayı, Thoros ile savaşırken, kar fırtınasından ötürü kimse ne olduğunu anlayamaz. Thoros of Myr ayıyı öldürür, ancak kendisi de ölümcül derecede yaralanır. Bu noktada etraflarının daha fazla ak gezen ile çevrileceğini anlayan ekip, bir şekilde bir ak gezen esir alıp, kaçmaya başlar.



Jon, Gendry'ye Eastwatch'a dönüp, Dany'ye kuzgun yollaması gerektiğini, Dany'nin onları kurtarması gerektiğini söyler. Donmuş bir gölün etrafında, ak gezenler tarafından çembere alınan, sıkışıp kalmış ekipte, Thoros daha fazla dayanamaz ve ölür.



Artık kendisini canlandıracak herhangi bir kırmızı rahibe sahip olmayan Beric, Thoros'u ak gezene dönüşmemesi için alevli kılıcı ile yakar. Ayrıca bir noktada Jon Snow ile Gece Kralı (Night's King) göz göze gelir. 

Çaresiz kaldıkları anda Daenerys Targaryen, üç ejderhası ile ortaya çıkar. Dany, Drogon ve Rhaegal ile yerdekileri toplarken, Viserion havadan onlara destek verir. Jon Snow'un henüz herhangi bir ejderhaya binmediği sırada, Gece Kralı, eline bir mızrak alıp Viserion'a fırlatır ve bu Viserion'a isabet eder. Kendisine mızrak saplanan Viserion, donmuş gölün üzerine çarpar ve gölün üzerindeki buzun çökmesiyle, gölün derinliklerine doğru batar. Jon Snow, Drogon'a binmeye çalışırken Drogon havalanır ve Jon Snow haricindekilerle beraber, Dany ile Drogon ve Rhaegal ayrılır.

Jon Snow, çaresiz bir şekilde ölmeyi beklerken, bir anda ortaya Benjen Stark çıkar ve Jon Snow'u kurtarıp ona atını verir, kendini canını ise feda eder.


Sonrasında East Watch'ta tekrar buluşan ekip, ak gezenlerin varlığını herkese ispatlamak için, esir aldıkları ak gezen ile birlikte, King's Landing'e doğru yola çıkarlar. Kötü halde yaralanmış olan Jon Snow'u gemideki kabininde ziyaret eden Daenerys Targaryen'a, Jon Snow "Dany" diye hitap eder ki bu Dany'nin baya garibine gider, çünkü kendisine en son Dany diyen kişi kardeşi Viserion'dan başkası değildir. Ayrıca Jon Snow, eğer o anda yaralı olmasaydı, Dany'nin önünde diz çöküp, bağlılık yemini edeceğini belirtir. Öte yandan, duvarın ötesinde Gece Kralı'nın Viserion'u gölden çıkarıp, ak gezen olarak tekrar canlandırdığını görülür.



Winterfell'de Littlefinger'ın bıraktığı mektubu bulan Arya, bu mektubun ne anlama geldiğini Sansa'ya sorar. Sansa, o anda hayatta kalabilmek için bu mektubu yazmak zorunda kaldığını belirtir. Littlefinger, Sansa'ya Jon'un onları yalnız bıraktığını, kuzeyi onlar kadar umursamadığını söyler. Sansa ise, Jon'un mutlak kral olduğunu, Littlefinger'ın da susması gerektiğini sert bir şekilde belirtir. King's Landing'te gerçekleşecek olan buluşmaya, kuzeyin temsilcisi olarak Brienne'in katılmasını isteyen Sansa'ya, Brienne, görevinin Sansa'yı korumak olduğunu ve onu terk edemeyeceğini söylese de, Jaime'yi tekrar görebileceği için bu görevi kabul eder. Ayrıca Sansa, Arya'nın ortalıkta olmadığı zamanlarda neler yapmış olduğunu anlayabilmek için onu takip eder.

Devam Yazısı: Game of Thrones 7. Sezon 7. Bölüm (Sezon Finali) Sızan Senaryo