Cocuk Icin Pilates



 cocuk pilatesi

Ebeveynlerin ilk dusunceleri herseyim cocuklarim icindir. En iyi kiyafetleri cocuklari giysin, en iyi yiyecekleri cocuklari yesin, en iyi okula cocuklari gitsin diye ugrasirlar. Buradaki en buyuk dusunce cocuklarinin hep en iyiye sahip olmalarini istemeleridir. Cocuklarin saglikli bir yasam ve daha sosyal olmalari icin yapilabilecek aktivitelerden biriside spordur. Spor bir cok bransa ayrilsada basit ve kolay bir yolun secilmeside mumkun. Cocuklar icin pilates hem cocuklarinizi zinde tutacak, hemde sosyal acidan gelisimine katki saglayacak.
Obezitenin çağımız itibariyle gittikçe daha küçük yaşlara indiği düşünülürse pilates‘in bir seçenek olup olmayacağı akılları karıştırabilir. Pilates’in sadece kas ve zayıflama egzersizi olmadığını her fırsatta dile getiren uzmanlar çocuklar için de uygun bir program olabileceğini dile getiriyorlar. Özellikle yaşına göre fazla kiloya sahip veya denge bozukluğu yaşayan çocuklar için uygun bir yöntem. Çocuklarda sıklıkla rastlanan duruş bozuklukları içinde pilates‘i deneyebilirsiniz. Fizik ve rehabilite tedavileri ile benzerlik gösteren Pilates ile çocuklarınızda sağlıklı sonuçlara çok daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Çocuklar içinde mükemmel bir egzersiz olduğu belirtilen program sayesinde fiziksel gelişimlerini olumlu tamamlarken kavrama yeteneği gibi zihinsel gelişimlerine de olumlu katkılarda bulunurlar.

Konsantre bozukluğu ve hiperaktiflik çeken çocuklarda Pilates sayesinde önemli gelişmeler görülebiliyor. Konsantrasyonun çok önemli olduğu önemle belirtilen pilates’i çocuklara uygulatmanın zorluğuna gelince bunun üstesinden basit birkaç tüyo ile gelebilirsiniz. Empati yardımıyla çocuklarınızın hayal gücüne inerek onların dikkatlerini çekecek bir konuya yönlendirebilirsiniz. Pilates yardımı ile çocuklarınızda, sayılan tüm sorunların azalmasıyla birlikte huzurlu bir uyku ve iletişim rahatlığının da yerleştiğini görebilirsiniz. Obezite olsun ya da olmasın çocuklarınıza bu özel egzersiz programını rahatlıkla uygulatabilirsiniz. Pilates‘in yaratıcısı Joseph Pilates’in bu programın hareketlerini bebek ve çocuk hareketlerinden esinlenerek keşfettiği de bilmeniz gereken detaylardan biri olmalı.