Game of Thrones 7. Sezon 5. Bölüm Sızan Senaryo



Game of Thrones yedinci sezon dördüncü bölümünde neler olacağını bir önceki yazımda anlatmıştım, bu yazıda yine Frikidoctor'un aktardıklarından derlenmiş, Game of Thrones 7. sezon 5. bölümde neler olacağını anlatan İngilizce yazıyı Türkçe olarak sizlere aktaracağım. Başlamadan önce belirtmeliyim ki, burada yazdığım her şey %100 doğru olmayabilir.

Game of Thrones'un yedinci sezon beşinci bölümü, IMDB'ye göre Eastwatch adıyla 13 Ağustos 2017'de yayınlanacak ve 59 dakika sürecek. Bölümün başında, Dothraki ordusu ve Drogon ile Lannister ve Tarly ordularına baskın yapan Daenerys Targaryen'ın elde ettiği zafer gösterilir. Jaime'nin hayatını kurtaran Bronn, Jaime'ye bir ejderhaya direkt olarak saldırmak gibi saçma bir kararı nasıl aldığını sorar. Jaime ise kaybedilen savaştan dolayı Cersei'ye nasıl hesap vereceğini bilemediğini, yağmaladıkları altınları da kaybettikleri için Iron Bank'e olan borçlarını ödeyemeyeceklerini söyler. Dany ise, tutsak olarak ele geçirdiği, Sam'in babası olan Randyll Tarly ile Sam'in kardeşi Dickon Tarly'den, kendisine itaat ederek bağlılık yemini etmesini ister. Ancak hem Randyll hem de Dickon, Cersei'ye olan yeminlerini bozamayacaklarını belirtir. Buna sinirlenen Daenerys, herkesin gözleri önünde, Drogon'a Randyll ve Dickon'u yakmasını emreder. Dany'nin bu acımasız hareketi, Tyrion'u korkutur. Devamında Dragonstone'a dönen Dany'yi Jon Snow karşılar. Burada Drogon, kendisini Jon Snow'a sevdirtir ve bu durum Dany'yi şaşırtır.

Sonrasında Jorah Mormont Dragonstone'a teşrif eder. Jon, Jorah'nın Jeor Mormont'un oğlu olduğunu fark eder ve kendisine Longclaw'ı geri vermeyi teklif eder, ancak Jorah bunu reddeder.

Winterfell'e geçilen sekansta, Bran'ın birden fazla kuzgunu kontrol ettiği ve Gece Kralı'nın (Night's King) ne yaptığını görmeye çalıştığı görülür. Ancak Bran'ın varlığını hisseden Gece Kralı, Bran'ın kendisini izlemesine izin vermez.


Öte yandan hala Dragonstone'da olan Jon Snow'a, Arya ve Bran'ın da Winterfell'e döndüğü haberi ulaşır. Tyrion ile Lord Varys ise Dany'nin Randyll ve Dickon Tarly'yi Drogon'un ateşi ile haşlamasını, Deli Kral'ın hareketlerine benzetir, ayrıca Cersei ile aralarındaki savaşı sonlandırıp ak gezenler ile savaşmaları gerektiğini, bu yüzden savaşı nasıl bitirebileceklerini Cersei ile konuşmaları gerektiğine karar verirler. Ancak Cersei'ye direkt olarak ulaşabilmeleri pek mümkün olmadığı için, Bronn ile iletişime geçip, Jaime ile buluşma ayarlarlar. Sonrasında, Davos ile Tyrion, Davos Seaworth'un kaçakçılık yeteneklerinden faydalanıp, buluşma için gizlice King's Landing'e girerler. Tyrion, Jaime'ye Cersei'yi ikna edip, savaşı sonlandırmasını ve aslında savaşmaları gereken düşmanın ortak olduğunu, ak gezenler ile ivedilikle savaşmaları gerektiğini belirtir. Öte yandan Ser Davos, King's Landing sokaklarında gezerken Robert Baratheon'un oğlu olan Gendry'ye rastlar. Davos, Gendry'ye kendilerine katılması için davette bulunur ve Gendry de bu daveti kabul eder. Sonrasında Davos, Tyrion ve Gendry King's Landing'ten ayrılacakken, şehrin içinde rutin olarak güvenlik teftişinde bulunan şehir koruyucuları tarafından durdurulurlar. Koruyuculardan birisi Tyrion'u tanır gibi olur ve bu noktada Gendry, yanına aldığı çekiciyle koruyucuları öldürür.

 Sonrasında bu üçlü Dragonstone'a geri döner. Tyrion, Cersei'nin ak gezenler ile olan savaşa katılamayacağını, çünkü böyle bir şeyin varlığına inanmadığını belirtir. Jon burada, duvarın ötesinden kanıt getirmesi gerektiğine karar verir ve yanına Jorah, Davos ve Gendry'yi alarak duvara doğru yola çıkar.

 Duvarın deniz kıyısında yer alan kısmında yer alan Eastwatch'a gelen Jon Snow, Tormund tarafından karşılanır. Tormund, Jon'a, nezarete attığı Sandor Clegane (The Hound) ve Sancaksız Kardeşlik (Brotherhood Without Banners) üyelerini gösterir. Jon onlardan, duvarın kuzeyine geçerken kendisine katılmasını ister, onlar da bunu kabul eder.

Winterfell'de Littlefinger ortalığı karıştırmaya devam eder. Jon Snow'un Dragonstone'a giderek kendilerini terk ettiğini, ve Jon Snow'un hata yaptığını söyler. Arya Littlefinger'a hiçbir şekilde güvenmez ve Littlefinger'ın hareketlerini izlemeye başlar.

 Littlefinger burada Sansa ile Arya arasında kavga çıkarmak ve Arya'yı devre dışı bırakmak için, Sansa'nın Rob'a yazdığı, Rob'un teslim olmasını ve Joffrey'ye itaat etmesini istediği mektubu ortaya çıkarır ve bir şekilde bu mektubu Arya'nın bulmasını sağlar.

Sam, öğrenmesi gereken birçok şeyi öğrendiğini ve artık Winterfell'e dönmesi gerektiğine karar verir. Gilly ise okumayı öğrenmeye devam eder. Gilly, Prens Ragger'ın Dorne'da gizli bir tören ile evlendiğini okur, aslında burada okumaya çalıştığı isim Prens Rhaegar'dan başkası değildir. Ancak yanlış okuduğu için bu durum Sam'in ilgisini çekmez. Bölüm sonunda Sam, Gilly ve bebek Sam Winterfell'e doğru yola çıkarlar.



Devam Yazısı: Game of Thrones 7. Sezon 6. Bölüm Sızan Senaryo