Game of Thrones 7. Sezon 7. Bölüm (Sezon Finali) Sızan Senaryo



Game of Thrones yedinci sezon dördüncü bölümünde, Game of Thrones yedinci sezon beşinci bölümünde ve Game of Thrones yedinci sezon altıncı bölümünde neler olacağını önceki yazılarımda anlatmıştım, bu yazıda yine Frikidoctor'un aktardıklarından derlenmiş, Game of Thrones 7. sezon 7. bölümü olan sezon finalinde neler olacağını anlatan İngilizce yazıyı, Türkçe olarak sizlere aktaracağım. Başlamadan önce belirtmeliyim ki, burada yazdığım her şey %100 doğru olmayabilir.

Game of Thrones'un yedinci sezon finali, IMDB'ye göre 27 Ağustos 2017'de yayınlanacak ve 81 dakika sürecek ki bu dizi tarihinin en uzun bölümü olacak. Bölüm King's Landing'te başlar. Dany, Cersei'nin tuzak kurma ihtimaline karşılık, Unsullied ve Dothraki ordusu ile birlikte King's Landing'e gelir. Jaime ve Bronn da, King's Landing'in savunmasını denetlerler. Devamında Tyrion, Jon Snow, Jorah, Dany, Ser Davos, Theon ve Sandor Clegane (the Hound) King's Landing'e bir önceki bölümde yakaladıkları ak gezen ile birlikte gelirler. Burada Brienne ile Sandor Clegane de tekrar karşılaşır ve Arya hakkında bir süre konuşurlar. Sonrasında, Dany hariç herkes, ak gezenin sergileneceği Dragonpit'e geçer. Tyrion, Dragonpit'te etrafını süzdükten sonra bir an için tuzağa düştüklerini düşünür. Ardından Cersei Lannister ve Euron Greyjoy Dragonpit'e teşrif eder. Cersei, Tyrion'a Daenerys'in nerede olduğunu sorar ve o anda Daenerys dragonlarıyla birlikte Dragonpit'e girer. Bu durumdan en çok hoşlanan kişi Euron Greyjoy olur. Sonrasında söz alan Jon Snow, ak gezenlerin gerçek olduğunu ve Gece Kralı'nın (Night's King) büyük bir ak gezen ordusu ile güneye doğru ilerlediğini anlatır. Cersei, tüm bunların saçmalık olduğunu belirttiği anda, Sandor Clegane, kuzeyde yakaladıkları ve kafeste tuttukları ak gezeni serbest bırakır. Burada ak gezenin kesilerek ölmediğini gösterip, sadece yakarak veya ejderha camı ile ölebildiğini gösterirler. Sonrasında Euron, Jon'a, ne kadar ak gezen olduğunu ve yüzüp yüzemediklerini sorar, Jon yüz binlerce olduklarını ve yüzemediklerini söyledikten sonra Euron, o zaman ben Pyke'a (Greyjoy Kalesi) doğru yelken açacağım diyerek Dragonpit'ten ayrılır. Cersei, yardım edebilmesi için, tüm bunlar bittikten sonra tek gerçek kraliçe olarak kendisinin yedi krallığa hükmetmesi gerektiğini belirtip, Jon Snow'dan kendisinin önünde diz çökmesini ister, ancak Jon Snow, tek gerçek kraliçenin Daenerys Targaryen olduğunu ve kendisinin de ona hizmet edeceğini söyler. Bu durum Cersei'yi çok kızdırır ve Cersei Dragonpit'ten ayrılır. Bu olaydan sonra Brienne, Jaime'den Cersei'yi ikna etmeye çalışmasını ister. Sonrasında Tyrion ile Cersei arasındaki diyalogta, Cersei annesinin, babasının ve çocuklarının ölümünden dolayı Tyrion'u suçlar. Tyrion ise neden hala fırsatı varken kendisini o anda öldürmediğini sorar. Öte yandan Cersei'nin içki içmediğini fark eden Tyrion, Cersei'ye devamında hamile olup olmadığını sorar ki Cersei buna cevap veremez, bu da Cersei'nin hamile olduğu iddialarını kuvvetlendirir. Bu konuşmadan sonra Cersei, Dragonpit'e geri döner ve ak gezenler ile olacak olan savaş için kuzeye ordu yollayacağına dair söz verir. Bir başka sahnede ise, Dany, Jon'a hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacağını, tek çocuklarının dragonları olduğunu anlatır.

Kısa bir süreliğine geçilen Winterfell sahnesinde, Littlefinger'ı yine Sansa'ya Arya'nın tehlikeli olduğunu anlatırken görülür. Tabii ki Littlefinger'ın amacı Stark kardeşleri arasında kavga çıkarmaktır.

Devamında Jon, Dany ve diğerleri King's Landing'ten ayrılırken, gemide, kuzeyde uygulamaları gereken stratejiyi tartışırlar. Jon, Theon'a kuzeydeki savaşlarında kendilerine katılıp katılmayacağını sorar. Theon ise önce Yara'yı kurtarması gerektiğini, ancak Yara'yı kurtardıktan sonra aralarına katılabileceğini söyler. Theon, Yara'yı kurtarmak için Euron'un yanında olmayan Ironbornların yanına ulaşıp, onlarla konuşur, ancak Ironbornların kendi içlerindeki lideri, Theon ile dalga geçer ve sonrasında Theon ile kavga ederler. Theon her ne kadar kavgayı kaybedecek gibi olsa da, bir şekilde kavgayı kazanıp, diğerlerini de kendisiyle birlikte gelmesi için ikna eder.

Tekrar Winterfell'e geçilen sahnede, Sansa'nın kuzeyin tüm lordlarını toplar. Arya burada öleceğini düşünür. Sansa daha sonra Arya'nın yüzüne bakarak, kuzeye kaç kere ihanet ettiğini bana söylemen lazım der. Arya, Sansa'nın kendisine bu şekilde davranmasına anlam veremez. Ancak sonrasında Sansa, kuzeye kaç kere ihanet ettiğini söylemen lazım Lord Baelish diyerek herkesi şaşırtır. Devamında Sansa, Littlefinger'ın işlediği suçları saymaya başlar. Littlefinger'ın Alyssa Arryn'i öldürdüğünü, Bran'ın suikastinde kullanılan hançerin de Tyrion'a ait olmadığını, aslında Littlefinger'a ait olduğunu belirtir. Sansa'nın yanındaki Bran ise,Littlefinger'ın Ned Stark'a kendisine güvenmemesi gerektiğini söylediğini söyler. Littlefinger, Bran'ın bunu nasıl bildiğine şaşırır. Devamında Sansa, Littlefinger'ın kendisini Boltonlara sattığını da belirttikten sonra, Littlefinger bunların bir yalan olduğunu söylemeye çalışır, ancak kimse kendisine inanmaz. Son olarak Sansa, Arya'ya Littlefinger'ın boğazını kesmesini söyler ve Arya, Littlefinger'ın boğazını keser.

Tekrar King's Landing'e dönüldüğünde, Cersei, Jaime'yi kuzeydeki savaş için plan yaparken bulur. Cersei, Jaime'ye kuzeye ordu yollamayacağını, zaten Dany ve Jon'un yeteri kadar güçlü olduğunu,kuzeyi savunabileceklerini söyler. Ayrıca Euron'un da Pyke'a gitmediğini, paralı askerlerden oluşan Golden Company'yi, kendi yanlarında savaşmaları için tutmak üzere Essos'a gittiğini belirtir. Bunları duyan Jaime, Cersei'den tiksinir ve Cersei ile kavga etmeye başlar ki Gregor Clegane (the Mountain), Jaime'nin Cersei'ye bir şey yapma ihtimaline karşılık, kılıcını çekmek zorunda kalır. Tüm bu olaylardan sonra, Jaime, Cersei'yi terk edip, King's Landing'ten ayrılır.

Winterfell'e dönüldüğünde, Sam'in ve Bran ile konuştuğu görülür. Sam, Bran'a, Jon ile konuşması gerektiğini söylediğinde, Bran, Sam'e, Jon'un Lyanna Stark ile Rhaegar Targaryen'in çocuğu olduğunu söyler ve Jon'un Dorne'da Jon Sand adıyla doğdunu belirtir. Sam ise bu noktada, Jon'un soyadının Sand olmadığını, Rhaegar'ın Elia Sand ile olan evliliğini sonlandırıp, Lyanna ile resmi olarak evlendiğini, dilerse Bran'ın geçmişe gidip bunu görebileceğini söyler. Bran, Rhaegar ile Lyanna'nın evlendiği güne giderek durumu teyit eder, ayrıca Robert'ın İsyanı'nın tamamen düzmece olduğunu, Lyanna'nın kendisi yerine Rhaegar'ı tercih etmesi sonucunda Robert'ın sinirinden böyle bir yalan uydurduğunu fark eder. Devamındaki sahnede ise günümüze geri dönülür ve Jon ile Dany'nin gemide, aynı kabine girdiği görülür. Jon ile Dany hiç konuşmadan birbirlerinin kıyafetini çıkardıktan sonra, birlikte olurlar ve bu durumu Tyrion dışında kimse fark etmez. Jon ile Dany birlikte olurken, gösterilen bir diğer sahnede Lyanna'nın Ned'e, doğurmuş olduğu ve bizim Jon Snow olarak bildiğimiz çocuğun adının aslında Aegon Targaryen olduğunu söyler. Sonrasındaki sahnede Bran, Aegon Targaryen'ın (Jon Snow) tahtın gerçek varisi olduğunu belirtir. Bir başka sahnede ise Arya ile Sansa'nın arasının düzeldiği görülür. Arya, Sansa'ya gördüğü en güçlü kadın olduğunu söyler.


Son sahne ise Bran'ın gözlerinden aktarılır. Tormund ve Beric, duvarın doğu kanadını savunurken, Gece Kralı (Night's King) Viserion'un üzerinde uçmaktadır. Sonrasında Viserion'un saldırdığı duvar, V şeklinde çatlamaya başlar ve sonunda duvar çöker.